cinci sibieni la startul romaniacs redbull 2024. claudiu bozeșan concurează la clasa gold (foto video)

Ediția 21 din 2024 a Red Bull Romaniacs-Limitless va aduce laolaltă 64 de națiuni și peste 650 de participanți internaționali, stabilind un record pentru cea mai mare participare străină din istoria României la un eveniment sportiv singular. Opt femei vor participa la provocarea Limitless. Claudiu Bozeșan din Sibiu va reprezenta orașul la Clasa Gold.

Evenimentul se desfășoară în perioada 23-27 iulie. Din cei 40 de sportivi români, cinci sunt din Sibiu: Claudiu Bozeșan concurează la Clasa Gold, Marius Popovici și Vlad Hambașan la Clasa Silver, iar Harry Schuster la Clasa Iron. Profesionistele de top, Sandra Gomez (ESP) și Kirsten Landman (ZAF), vor concura în Clasa Silver. Determinata slovenă, Tjaša Fifer, își va pune din nou la încercare rezistența în Clasa Bronze.

Sunt opt doamne și domnișoare curajoase în competiția Limitless

„Sunt opt doamne și domnișoare înscrise la clasele Bronz, Iron și Silver. Avem 40 de concurenți români și cinci concurenți din Sibiu. Claudiu Bozeșan participă la Clasa Gold, cu numărul de concurs 38. Clasa Gold este pentru sportivii profesioniști. Clasele sunt împărțite pe niveluri de dificultate ale traseului și pe nivelul de experiență al concurenților. Clasa Gold este aceea la care participă concurenții din străinătate care concurează și la Campionatul Internațional de Hard Enduro”, a spus Bogdan Brylynski, unul dintre organizatorii evenimentului.

cinci sibieni la startul romaniacs redbull 2024. claudiu bozeșan concurează la clasa gold (foto video)

Limitless, a patra etapă a Campionatului Mondial de Hard Enduro

Red Bull Romaniacs este a patra etapă din cele șapte ale Campionatului Mondial de Hard Enduro FIM. Concurenții vor fi extrem de dornici să câștige puncte valoroase în această etapă a campionatului și, având în vedere schimbările actuale din rândul profesioniștilor de elită, se prefigurează un an palpitant.

Câștigător de patru ori la Red Bull Romaniacs, Mani Lettenbichler (DEU, KTM), va concura la doar cinci săptămâni după o operație la genunchi. Billy Bolt (GBR, Husqvarna) este indisponibil din aceeași cauză, iar Graham Jarvis (GBR, Husqvarna) a suferit o accidentare recentă care îi va afecta performanța. Acest lucru deschide calea pentru Teo Kabakchiev (BGR, Sherco), care a terminat pe locul 3 în 2023 și pe locul 2 în 2022. Wade Young (ZAF), câștigător în 2018, conduce în prezent în campionat și rămâne un concurent de excepție. Mario Roman (ESP, Sherco), Alfredo Gomez (ESP, Rieju) și Jonny Walker (GBR), revenit după o pauză de 4 ani, vor lupta și ei pentru titlul Limitless.

Navigatoarele în stil rally „big bike” de urmărit în timp ce își croiesc drum prin peisajul românesc sunt Pol Tarrés (AND) pe Ténéré 700, care și-a ridicat nivelul de performanță și și-a propus să concureze în Clasa Silver. Kevin Gallas (DEU) va pilota Ténéré 700 în Clasa Bronze, iar nou-venitul Andrew Janik (USA) își propune să ajungă la final pe Ténéré 700 în Clasa Iron. Pentru a răspunde creșterii interesului și oportunității viitoare pentru o clasă oficială de motociclete de aventură, Martin Freinademetz plănuiește să creeze trasee mai atrăgătoare și realizabile pentru concurenții amatori „big bike” în 2025.

cinci sibieni la startul romaniacs redbull 2024. claudiu bozeșan concurează la clasa gold (foto video)

„Privind spre viitor, Red Bull Romaniacs va introduce E-KTM, Stark, Suron și EMOTO pe traseele Limitless. Cu progresele în dezvoltarea motocicletelor electrice, Martin Freinademetz este încrezător că acum este momentul să testeze aceste motociclete în condiții reale. Riderii vor urma diferite niveluri de trasee și vor parcurge diverse distanțe, oferind feedback valoros despre performanța generală pe o gamă variată de terenuri de hard enduro. Aceste informații vor fi esențiale pentru a dezvolta o strategie de integrare completă a motocicletelor electrice în lumea extremă a Red Bull Romaniacs în viitorul apropiat”, se menționează pe site-ul Romaniacs RedBull.

cinci sibieni la startul romaniacs redbull 2024. claudiu bozeșan concurează la clasa gold (foto video)

Programul evenimentului

Ediția 21 a început spectaculos cu Ceremonia de Deschidere luni, 22 iulie, la ora 13:00, cu parada Nations City Ride, unde concurenții au purtat steagurile țărilor lor pe motociclete în timp ce au traversat centrul istoric al Sibiului.

Marți, 23 iulie, începe cu faimosul Prolog din oraș. Calificările vor începe la ora 07:30 pe Bulevardul Corneliu Coposu, în inima Sibiului. Prologul, creat și proiectat de Andy Fazekas, va include o multitudine de obstacole artificiale care imită pericolele naturale întâlnite în munți, precum și combinații de secțiuni tehnice și rapide. Finalele Prologului vor începe la ora 16:00 pentru calificările Clasa Gold și la ora 17:00 pentru marea finală.

Miercuri, 24 iulie – sâmbătă, 27 iulie, vor avea loc cele patru zile Offroad, când ediția Limitless va împinge concurenții la limitele lor maxime, iar stilul de raliu extreme hard enduro va deveni o realitate bruscă. Fiecare dintre zilele Offroad va prezenta transmisii live LEATT LIVEmaniacs, care vor surprinde unele dintre cele mai tehnice acțiuni ale clasei Gold.

cinci sibieni la startul romaniacs redbull 2024. claudiu bozeșan concurează la clasa gold (foto video)
ZEPPELIN STUDIO FOCUS AGENCY

Transmisiunile live, incluzând Ceremonia de Deschidere, finalele Prologului, cele trei etape Offroad ale LEATT LIVEmaniacs și Hillclimb Arena din ziua 4 Offroad, pot fi urmărite în timp real pe site-ul Red Bull Romaniacs, pe Facebook și pe canalul oficial de YouTube și pot fi redate oricând ulterior, astfel încât spectatorii de pe toate continentele să aibă șansa de a viziona cele mai interesante momente.

Mai multe detalii despre program, aici.

Ultima oră