aproape 5000 de vizitatori la olimpiada meșteșugurilor de la muzeul astra. 20 de premii speciale în bani pentru meșteșugarii talentați (video)

Ediția a XXVII-a a Olimpiadei Meșteșugurilor Artistice Tradiționale s-a desfășurat între 17 și 22 iulie 2024 la Sibiu, aducând împreună peste 260 de participanți din patru țări: România, Republica Moldova, Republica Bulgaria și Mexic.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și a beneficiat de finanțare din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Participanți și activități: Au fost prezenți 151 de elevi în concurs și 14 elevi în afara concursului, alături de profesori coordonatori, invitați din diferite țări și voluntari. Județul Sibiu a fost reprezentat de 10 elevi din localitățile Avrig, Săliște, Cisnădie, Gura Râului și Sibiu.

Număr de vizitatori: Aproape 5000 de persoane au vizitat Olimpiada, care a inclus și workshop-uri interactive de apicultură, cartonerie mexicană, pictură pe pânză și sticlă, confecționat pâslă și broderie pe piele.

Premii și recunoașteri: Toți elevii au fost premiați cu diplome și premii oferite de sponsori precum DECATHLON SIBIU, ARIA SIBIU și altele. În plus, au fost acordate 20 de premii speciale, inclusiv premiul „Maria Spiridon” pentru culegerea, învățarea și transmiterea meșteșugului și portului popular echipajului județului Alba.

Premii importante: Printre câștigători se numără:

  • Premiul I la pictat icoane pe sticlă: Postolea Dania Cristina, Clubul Copiilor nr.1 Oltenița, Călărași.
  • Premiul I la țesut la război orizontal: Barbu David Gabriel, Liceul de Artă „Aurel Popp”, Satu-Mare.
  • Premiul I la olărit: Pleșea Mihaela, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, Braniștea, Galați.

Ultima oră