top 6 deserturi care te vor răcori vara aceasta
Poză de Sylwester Ficek pe pexels.com

Cuvântul „desert” provine din francezul „desservir”, care înseamnă „a strânge de pe masă”. Cu alte cuvinte, desertul este ultimul fel de mâncare servit la masă.

Aceasta este tradiția europeană. În India, dimpotrivă, Ayurveda recomandă să începi masa cu ceva dulce. Ambele sisteme au „pro” și „contra” ale lor, dar, indiferent de momentul când mănânci desertul – înainte de masă, după sau în locul mesei – vara, dorința de a gusta ceva dulce crește pe măsură ce temperatura urcă tot mai sus.

Legătura dintre căldură și deserturile de vară se manifestă și prin faptul că imaginația noastră ne prezintă desertul ideal sub forma a ceva înghețat sau, cel puțin, rece.

Iată 6 idei de deserturi care te vor răcori vara aceasta

  1. Cheesecake rece

Un cheesecake răcoritor din brânză și biscuiți te va răcori instant, este dulce și proaspăt. Acest gen de desert poate fi preparat în casă sau cumpărat de magazin, însă rezultatul e același – te vei răcori cu gust!

  1. Înghețată

Acesta este un desert perfect de vară deoarece oferă o răcorire instantanee în zilele călduroase, ajutând la combaterea temperaturilor ridicate. Textura sa cremoasă și varietatea de arome disponibile satisfac diverse preferințe gustative, făcând-o atractivă pentru toată lumea. 

Este ușor de savurat, fie că ești acasă, la plajă sau la o plimbare prin parc. Înghețata poate fi personalizată cu diferite toppinguri și combinații, adăugând o notă de creativitate și diversitate fiecărei porții. În plus, inghetata este disponibilă într-o gamă largă de opțiuni, inclusiv variante vegane sau fără zahăr, adaptându-se astfel la diversele nevoi și preferințe alimentare.

 Cum o alegi? Aceasta depinde în mare măsură de preferințele tale personale și de ocazia în care o savurezi. Pe auchan.ro poți alege înghețată de fructe, cu nuci, cu vanilie sau ciocolată etc. Aceste arome sunt versatile și pot fi combinate cu diverse toppinguri.

  1. Panna cotta

În traducere din italiană, „panna cotta” înseamnă „smântână fiartă”. Gustul destul de neutru al acestui desert scoate în evidență în mod plăcut aroma sosului de fructe de pădure. Este un desert care se consumă rece, nu este foarte dulce și îți va bucura papilele gustative în orice moment al zilei.

  1. Macedonia de fructe

Macedonia de fructe este o salată de fructe renumită, savurată încă din vremea lui Alexandru Macedon. Este indispensabilă pe căldura verii! Fructele din această salată pot fi foarte variate. Principala regulă este să încerci să nu amesteci soiuri foarte acre cu cele foarte dulci. Se ține la frigider și se consumă rece, desigur!

  1. Salată de fructe cu dressing de mentă

Această salată de fructe are o aromă răcoritoare și vibrantă datorită mentei. Pentru ca siropul de mentă să iasă deosebit de gustos, trebuie să-l lași să stea la infuzat cel puțin două ore. Ce ține de fructe, poți alege 3-4 feluri pe care să le tai cubulețe și să le servești cu dressingul de mentă, foarte răcoritor și fresh.

  1. Desert “Pavlova”

Acesta este unul dintre cele mai ușoare deserturi de vară. Inventat în Australia și numit după celebra balerină rusă, desertul este popular în întreaga lume. Bezeaua delicată, cu o crustă crocantă la exterior și o textură care se topește în gură, crema aerată de deasupra, asemănătoare unei fuste de balerină, și multe fructe de pădure – acest desert ușor de vară este destul de greu de preparat acasă pentru a obține un gust perfect. Însă, plăcerea gustului merită tot efortul!

În concluzie, alegerea deserturilor răcoritoare te va ajuta la menținerea unei senzații de prospețime și hidratare în zilele toride, oferind totodată o pauză delicioasă și revigorantă. Aceste deserturi sunt perfecte pentru a combate căldura și pentru a te bucura de momente dulci fără a te simți copleșit.

Ultima oră