primăria plătește mai mulți bani pe chirie pentru colegiul agricol. biserica evanghelică a mărit prețul

Colegiul Agricol „D. P. Barcianu” Sibiu va rămâne pentru încă un an în clădirea de pe strada Banatului. Contractul de închiriere dintre Parohia Evanghelică și Consiliul Local va fi prelungit, chiria fiind majorată la peste 25.000 de lei pe lună. 

Consilierii locali vor aproba în ședinta de la finalul lunii iulie contractul de închiriere cu Parohia Evanghelică pentru spațiul în care funcționează Colegiul Agricol. Contractul va avea o valabilitate de un an, până la data de 15 iulie 2025. 

Se scumpește chiria

Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a solicitat Parohiei Evanghelice aprobarea închirierii în continuare a imobilului de pe strada Banatului în vederea desfășurării activității de învățământ cu menținerea cuantumului chiriei la valoarea de 23.157,67 lei pe lună. 

Parohia Evanghelică a fost de acord cu închirierea spațiului pentru încă un an, dar a cerut majorarea chiriei la 25.566 lei/lună cu un amendament. „Suma de 345.144,67 lei, constituită la Primăria Sibiu ca și donație a proprietarului pentru lucrări de investiții și reparații la imobilul închiriat și neconsumată la data prezenței, să fie restituită proprietarului, Parohiei Evanghelice CA Sibiu, pentru efectuarea de lucrări de reabilitare și reparații curente la imobilul în care funcționează Colegiul Agricol”, este amendamentul Bisericii Evanghelice.  

Ultima oră