orlatul e ”fruncea”: doi localnici prinși băuți în trafic, iar unul nu avea nici permis și a vandalizat o mașină parcată

Două incidente grave în Orlat și Sibiu: Conducere sub influența alcoolului și fără permis

La data de 20 iulie, în jurul orei 21:15, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Orlat au fost alertați de către o localnică prin SNUAU 112 cu privire la un incident violent. Un bărbat aflat pe un ATV i-ar fi spart cu un obiect metalic parbrizul autoturismului parcat în fața casei sale. Polițiștii au acționat rapid și, pe strada Fabricii din Orlat, au identificat și oprit ATV-ul condus de un localnic de 52 de ani. Verificările ulterioare au relevat că ATV-ul nu era înregistrat, bărbatul nu deținea permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului, fără permis și a unui vehicul neînmatriculat.

Într-un alt incident, la data de 21 iulie, în jurul orei 08:00, pe Șoseaua Alba Iulia din municipiul Sibiu, un șofer a fost surprins de radar rulând cu 103 km/h într-o zonă unde limita maximă este de 50 km/h. Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit autoturismul și au identificat la volan un bărbat de 35 de ani, domiciliat în Orlat. Testarea alcoolscopică a relevat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

Ambele incidente subliniază riscurile majore pe care le implică consumul de alcool la volan și conducerea fără permis, atrăgând atenția asupra necesității respectării legilor rutiere pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Ultima oră