kamala harris și-a anunțat intenția de a candida pentru președinția sua
Foto: Mediafax

Vicepreședintele Kamala Harris și-a lansat intenția de a candida pentru președinția Statelor Unite ale Americii după ce președintele Joe Biden a anunțat că nu va candida pentru un al doilea mandat.

Cu susținerea delegaților și a mai multor personalități proeminente din Partidul Democrat, Harris pare a fi principala candidată pentru a obține nominalizarea democrată la președinție, urmând să se confrunte cu candidatul republican și fostul președinte Donald Trump.

Într-un discurs adresat națiunii, difuzat de Digi24, Kamala Harris și-a manifestat recunoștința față de Joe Biden și moștenirea pe care acesta a lăsat-o poporului american.

„Președintele nostru, Joe Biden, a vrut să fie astăzi aici. Se simte mult mai bine. Moștenirea lui Joe Biden din ultimii trei ani este de neegalat în istoria modernă. Într-un singur mandat, el a depășit deja moștenirea celor mai mulți președinți care au avut două mandate. Și l-am cunoscut pe președintele Biden prin intermediul fiului său Beau. Am lucrat împreună ca procurori generali în statele noastre și, pe atunci, Beau îmi spunea adesea povești despre tatăl său. Vorbea despre ce fel de tată și ce fel de om este Joe Biden. Calitățile pe care Beau le venera la tatăl său sunt aceleași calități pe care le-am văzut în fiecare zi la președintele nostru, onestitatea, integritatea, angajamentul față de credință și familie, inima sa mare și dragostea sa profundă față de țara noastră. Sunt un martor de primă mână al faptului că în fiecare zi președintele nostru, Joe Biden, luptă pentru poporul american și îi suntem profund, profund recunoscători pentru serviciile sale aduse națiunii noastre”, a spus Kamala Harris.

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa electorală și și-a anunțat sprijinul pentru vicepreședintele Kamala Harris, care va deveni candidata Partidului Democrat, scrie Digi24.

Ultima oră