complexul de case de pe strada șerpuita, construit în ciuda nemulțumirilor sibienilor care locuiesc în zonă
Sursa: Google Maps

Consilierii locali vor vota în ședința ordinară de la finalul lunii iulie Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) privind construirea unui complex de case pe strada Șerpuită din Sibiu. La începutul acestui an, sibienii care locuiesc în zonă au putut consulta proiectul și au trimis ulterior sugestii, considerând că dezvoltarea unui astfel de proiect imobiliar ar genera un disconfort major și ar avea un impact negativ asupra calității vieții. 

La începutul anului, sibienii au putut să transmită opinii și sugestii cu privire la elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) privind construirea mai multor locuințe individuale pe strada Șerpuită din municipiul Sibiu. Proiectul, inițiat de Societatea City Residence Construct SRL, prevede construirea a 13 case și 26 de locuri de parcare pe un teren aflat în apropiere de gara din oraș. 

Vecinii din zona unde se vor construi casele și-au exprimat „dezacordul categoric” față de intenția de elaborare a PUD-ului, enumerând motivele pentru care consideră că proiectul ar genera un disconfort major locuitorilor de pe strada Șerpuită. 

Citește și: Locatarii de pe strada Șerpuită sunt împotriva construirii unui complex de case 

complexul de case de pe strada șerpuita, construit în ciuda nemulțumirilor sibienilor care locuiesc în zonă

Cu toate acestea, proiectul a intrat în linie dreaptă, iar consilierii locali vor vota joi Planul Urbanistic de Detaliu. Potrivit raportului de specialitate, cele 13 case vor avea un regim de înălțime P+1E, înălțimea maximă a clădirilor, măsurată la cornișa superioară, în punctul cel mai înalt, fiind de 6 metri. 

Ultima oră