săli noi de clasă la liceul onisifor ghibu și școala 4 amenajate printr-o investiție din fonduri europene

Primăria Sibiu urmărește să extindă atât Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și Școala Nr. 4 prin fonduri europene prin intermediul programului „O regiune educată”.

La finalul lunii iulie vor fi votate mai multe proiecte de hotărâre care au drept subiect extinderea două școli din Sibiu, respectiv a Liceului Onisifor Ghibu și a Școlii nr. 4. Investițiile se doresc a se face din fonduri europene și se ridică la sume care depășesc în total 42 de milioane de lei.

Prin prezentul proiect de hotărâre se arată că Școala Gimnazială nr. 4 se va extinde cu o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și va include o sală de sport nouă și 8 săli de clasă care vor avea o capacitate de 232 de elevi. De asemenea, 2 clădiri vor fi eficientizate energetic, alte 2 clădirii vor fi echipate cu instalații sanitare și vor fi instalate panouri solare. În exterior vor fi amenajate spații verzi cu copaci, trotuare și patru culoare de alergare. Investiția totală se ridică la suma de peste 27 de milioane de lei.

În ceea ce privește Liceul Onisfor Ghibu, investiția va fi de peste 15 milioane de lei și va include extinderea clădirii cu 1.300 metri pătrați cu următoarele funcții: 9 săli de clasă, 3 grupuri sanitare pentru fete, 3 grupuri sanitare pentru băieți, un spațiu tehnic și un depozit. Una dintre clădiri va fi termoizolată, o clădire va fi echipată cu instalații electrice complete și instalații sanitare și va fi instalat un sitem cu 6 panouri solare.

 

Ultima oră