joe biden se retrage din cursa pentru președinția statelor unite ale americii
Foto: Profimedia Images

Joe Biden a anunțat că se retrage din funcția de candidat al democraților pentru viitoarele alegeri din SUA. Într-o declarație postată pe X, președintele a afirmat că face acest gest „în interesul” partidului său, potrivit Mediafax.

Președintele Joe Biden și-a anunțat decizia de a se retrage din cursa prezidențială pentru 2024, o mișcare surprinzătoare care vine după presiuni tot mai mari din interiorul Partidului Democrat. Performanța sa în dezbaterile recente și îngrijorările legate de capacitatea sa de a câștiga împotriva probabilului candidat republican, Donald Trump, au contribuit la această decizie.

Mai mulți democrați proeminenți, inclusiv senatorul Peter Welch din Vermont și reprezentantul Lloyd Doggett din Texas, l-au îndemnat public pe Biden să se retragă pentru a permite unui candidat mai tânăr și potențial mai viabil să preia conducerea. Aceste apeluri s-au intensificat după dezbaterea recentă a lui Biden, pe care mulți au descris-o ca fiind dezamăgitoare și care a ridicat întrebări despre capacitatea sa de a conduce țara eficient, relatează upi.com.

Ultima oră