grav accident rutier pe dn1 în porumbacu de jos. două persoane au murit pe loc, iar alte 3 au fost rănite (foto)

Vineri seară, în jurul orei 23:30, pe DN1 în localitatea Porumbacu de Jos, a avut loc un accident rutier grav în care au fost implicate un autocamion și un autoturism. La fața locului au intervenit de urgență două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare și una de stingere, precum și o ambulanță SAJ cu medic.

Accidentul a implicat cinci persoane, dintre care patru au rămas încarcerate. Echipele de intervenție au demarat rapid manevrele de descarcerare, însă, din păcate, în urma impactului, două persoane au fost declarate decedate la fața locului, eforturile salvatorilor fiind fără rezultat.grav accident rutier pe dn1 în porumbacu de jos. două persoane au murit pe loc, iar alte 3 au fost rănite (foto)
Celelalte trei persoane implicate au fost transportate de urgență la spital:
– Un bărbat de aproximativ 49 de ani, conștient, cu un traumatism la picior, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Sibiu.
– Un tânăr de aproximativ 17 ani, care a fost descarcerat, inconștient, intubat și preluat de echipajul SAJ cu medic, a fost transportat în stare gravă la UPU Sibiu.
– O tânără de aproximativ 17 ani, de asemenea descarcerată, a fost preluată de echipajul SMURD cu medic și transportată la UPU Sibiu.grav accident rutier pe dn1 în porumbacu de jos. două persoane au murit pe loc, iar alte 3 au fost rănite (foto)

Un TIR a intrat pe contrasens
IPJ Sibiu a anunțat că polițiștii rutieri au intervenit la accidentul produs pe DN1, în zona intersecției cu localitatea Sărata. Conform primelor cercetări, pe fondul unor cauze ce urmează a fi stabilite, un conducător de ansamblu TIR, în vârstă de 40 de ani din județul Arad, care se deplasa pe direcția Brașov – Sibiu, a intrat pe contrasens și a colizionat frontal cu un autoturism în care se aflau șoferul și alți trei pasageri.
Din nefericire, șoferul autoturismului și pasagerul din dreapta față au decedat pe loc, prezentând leziuni incompatibile cu viața. Celelalte două persoane din autoturism au suferit vătămări corporale grave. Șoferul ansamblului TIR a fost și el rănit și transportat la UPU Sibiu de un echipaj ISU.
Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu a confirmat intervenția echipajului cu medic la locul accidentului, precizând că în autoturism se aflau patru persoane încarcerate. Echipajul ISU de descarcerare a intervenit pentru a elibera victimele din mașina accidentată.grav accident rutier pe dn1 în porumbacu de jos. două persoane au murit pe loc, iar alte 3 au fost rănite (foto)
În urma acestui tragic accident, traficul pe DN1 a fost perturbat pentru mai multe ore, autoritățile continuând cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului.

Ultima oră