elevii cu media 10 la bacalaureat și evaluarea națională vor primi bani din partea primăriei sibiu

Elevii care au obținut media 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani din partea Primăriei Sibiu.

Într-un proiect de hotărâre care urmează să fie aprobat la finele iulie, se arată că elevii care au obținut media 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională vor primi bani din partea Primăriei Sibiu. Astfel, elevii care au obținut media 10 la Examenul de Evaluare Natională vor primi suma de 2000 de lei, iar fiecare elev care a obţinut media 10 la Examenul de Bacalaureat 2024 va primi suma de 3000 de lei.

În total, va fi alocată suma de 5000 lei de la bugetul local pe anul 2024, sub formă de stimulent financiar, acordat unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat cu rezultate deosebite în domeniul performanţelor şcolare, în scopul premierii elevilor.

Beatrice Cristea, absolventă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, a pus Sibiul pe harta județelor de 10 la BAC și va fi răsplătită cu suma de 3.000 de lei. Alexandru Plopeșanu, elev la Colegiul Național „Octavian Goga”, și singurul cu media 10 la Evaluarea Națională din județul Sibiu, va primi 2.000 de lei pentru meritele sale.

Sumele pentru premiere vor fi acordate, după semnarea contractelor de finanţare cu unităţile de învăţământ, conform “Metodologiei de acordare a stimulentelor financiare pentru premierea unitătilor de învătământ preuniversitar de stat din municipiul Sibiu, cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare, obținute de elevii cu media 10 la examenul de evaluare natională si examenul de Bacalaureat”, va fi aprobată prin hotărâre de Consiliu Local.

Citește și: Singura elevă din Sibiu cu media 10 la BAC. Beatrice: „Succesul vine atunci când înveți ceea ce îți place” 

Citește și: Alexandru Plopeșanu, singurul elev din Sibiu cu media 10 la Evaluarea Națională. Vrea să devină inginer și să lucreze cot la cot cu tatăl lui 

 

Ultima oră