echipe de alpiniști au curățat versantul, după defrișările de pe valea oltului

Echipe de alpiniști s-au ocupat de curățarea versantului de resturile rezultate de la defrișări și de la amenajarea drumurilor de acces, respectiv de stânci și trunchiuri de copac, pe Valea Oltului.

Vineri seara, la ora 20:00, a fost reluat traficul pe sectorul de drum Boița – Lazaret, conform programului, potrivit Mediafax.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), antreprenorul a adus vineri echipe de alpiniști specializați pentru curățarea versantului de resturile rezultate de la defrișări și de la amenajarea drumurilor de acces (în special stânci și trunchiuri de copac).

Săptămâna viitoare, constructorul se va concentra pe executarea ramificațiilor drumurilor de acces la toate zonele în care se vor realiza forajele.

Vor continua în paralel acțiunile curățare a versantului, tăierea copacilor și asigurarea drenajului apelor.

„Antreprenorul turc a suplimentat deja echipele responsabile cu siguranța circulației pentru a putea interveni rapid în cazul în care apar situații de risc în perioada în care traficul rutier este deschis (între orele 20.00 și 6.00). Aceste măsuri fac parte din obligațiile antreprenorului care trebuie să acționeze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7. Pe zonele de risc unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant și pot ajunge pe partea carosabilă resturi vegetale sau anrocamente, antreprenorul montează parapete din beton”, arată CNAIR.

În cazul în care va exista riscul unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni pentru pentru îndepărtarea acestora în cel mai scurt timp posibil.

CNAIR avertizează că, urmare a operațiunilor de defrișare în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pămant pe timpul zilei.

Pe DN7 (sectorul Boița – Lazaret) circulația se desfășoară între orele 20.00 – 6.00 pentru toți participanții la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 – 8.00 și 16.30-17.00, doar pentru riverani.

Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august.

Ultima oră