șefa pnl sibiu cere măsuri ferme după incidentul șoșoacă în parlamentul european
Ministrul Raluca Turcan la Conferinta de Presă a Festivalului Enescu (foto FB)

Decizia Parlamentului European de evacuare a unui europarlamentar care face scandal în plen este un exemplu de bune practici și pentru Parlamentul României.

Așa trebuie reacționat la ieșiri în decor precum cea de ieri a doamnei Șoșoacă. Este nevoie de schimbarea regulamentului Camerei Deputaților și Senatului pentru a sancționa și elimina aceste scene care decredibilizează și Parlamentul României.

“Europarlamentul Diana Șoșoacă nu s-a făcut pe sine de râs în PE, ci a făcut de râs România și a adus o pată pe obrazul poporului român. Credeți că un simplu cetățean spaniol sau german care citește știrile cu doamna Șoșoacă se gândește că nu e reprezentativă pentru România? Din păcate, generalizările sunt facile în ziua de azi și alți cetățeni europeni pot ajunge la concluzia eronată că da, dna Șoșoacă e reprezentativă pentru poporul român.

Episodul de ieri poate fi și o lecție pentru alegerile viitoare: populiștii și extremiștii nu reprezintă interesele României, ci interesele lor obscure, iar dna Șoșoacă, AUR, alți exponenți ai extremismului nu fac altceva decât să aducă deservicii grave României. Și-au dat arama pe față încă din primele zile de mandat în PE, oare la câte astfel de episoade vom asista în următorii 5 ani?!” a scris șefa PNL Sibiu, Raluca Turcan.

Ultima oră