începe proiectarea pentru reabilitarea tribunalului sibiu, la mai bine de 13 ani după de a fost abandonat

Zilele acestea a început proiectarea la Tribunalul Sibiu, spune președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, ministrul Culturii.

„Veste bună: zilele acestea a început proiectarea la Tribunalul Sibiu! Termenul de realizare al proiectării este până în noiembrie 2025”, spune Raluca Turcan, care este președintele PNL Sibiu, scrie Mediafax.

Trucan i-a transmis felicitări Alinei Gorghiu, pentru că a reușit să deblocheze acest proiect și pentru că a depus eforturi în vederea accelerării lucrărilor.

Palatul de Justiție din Sibiu a fost construit în 1907, în grădina Flora, în ceea ce se chema atunci, suburbiul Iosefin. Clădirea a fost construită în trei ani, iar Guvernul a cumpărat-o cu mai puțin de 100.000 de coroane.

În prezent, Palatul de Justiție este trecut în lista monumentelor istorice. În realitate, este o ruină, pentru că de mai bine de 13 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare, acestea par departe de a se termina.

Din 2011, în clădirea monument a Palatului de Justiție nu se mai întâmplă nimic și orice reabilitare a părut sortită eșecului.

Ultima oră