bătaie între poliție și câțiva românii furioși în anglia la leeds. au incendiat un autobuz (video)
foto/ Profimedia

Joi seară, în orașul Leeds, Anglia, au avut loc scene șocante în zona Harehills, unde o mulțime furioasă, în care se pare că se aflau și români, a atacat poliția și a incendiat un autobuz.

Incidentul a fost declanșat de tentativa de preluare în îngrijirea statului a cinci copii, după ce un bebeluș de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. În înregistrările distribuite pe rețelele sociale se aud strigăte în limba română, scrie Digi24.

YouTube video

Conform declarațiilor proprietarului unui restaurant local, localnicii au răspuns prin aprinderea de focuri și aruncarea de pietre. În timpul violențelor, o mașină de poliție a fost răsturnată, iar un autobuz a fost incendiat. Poliția din West Yorkshire a răspuns rapid, trimițând întăriri și închizând zona pentru a menține ordinea publică.

Primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, a mulțumit serviciilor de urgență și a îndemnat la calm, în timp ce ministrul britanic de Interne, Yvette Cooper, s-a declarat „îngrozită” de incidentele violente, afirmând că asemenea tulburări nu au loc în societatea britanică. Securitatea în zonă a fost sporită, iar poliția a promis că toți cei responsabili vor răspunde pentru acțiunile lor.

Ultima oră