a început weekendul și valea prahovei devine sufocantă din cauza aglomerației de mașini (video)

Traficul pe Valea Prahovei este extrem de intens în această perioadă, cu DN1 fiind extrem de aglomerat atât pe sensul de mers către Brașov, cât și pe cel spre București. După închiderea Valei Oltului timp de o lună, ridicarea restricțiilor pentru vehiculele de mare tonaj a agravat și mai mult situația, conducând la o congestie semnificativă pe acest traseu.

„Suntem în Bușteni, probabil una dintre cele mai aglomerate șosele din țară în acest moment. Traficul s-a schimbat radical de la o oră la alta. Dacă ora trecută era puțin mai liber, acum este infernal. Se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers, atât dinspre București către Brașov, cât și dinspre Brașov către Capitală. Șoferii sunt blocați în trafic, iar cei care merg dinspre Brașov spre Capitală circulă cu maxim 20 km/h,” a declarat Colciar la Digi24.

Echipaje de poliție sunt prezente în zonă pentru a dirija traficul în aceste condiții dificile. Aglomerația este agravată de ridicarea restricțiilor de circulație pentru vehiculele de mare tonaj și de închiderea Valei Oltului. Polițiștii recomandă șoferilor să fie prudenți, să păstreze distanța și să evite depășirile.

Pentru a evita aglomerația, șoferii sunt sfătuiți să utilizeze rutele ocolitoare, cum ar fi DN1A Săcele – Cheia – Ploiești și autostrada A3 Ploiești – București, unde traficul este mai redus și circulația este mai fluentă.

Ultima oră