scandal în parlamentul european. diana șoșoacă, scoasă cu forța din plen după ce și-a pus botniță la gură (video)
foto/ Digi24

Europarlamentarul Diana Șoșoacă a fost evacuată cu forța din plenul Parlamentului European după ce a provocat un nou scandal, purtând o botniță și tulburând dezbaterea privind candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a decis evacuarea după ce Șoșoacă a întrerupt de trei ori vorbitorii.

Șoșoacă a continuat să creeze controverse și pe holurile Parlamentului după ce a fost scoasă din sală. Imaginile distribuite de colegul său de partid, Luis Lazarus, arată că aceasta a ridicat o icoană și a strigat „In God we trust!”. În momentul părăsirii sălii, a insistat că are dreptul să vorbească, menționând că a fost votată de români, scrie ObservatorNews.

Aceasta nu este prima dată când Diana Șoșoacă a stârnit controverse. În trecut, ea a prezentat în plenul Parlamentului de la București un sac negru pe care l-a afirmat că ar conține persoane decedate din cauza COVID-19, refuzând să-l predea autorităților.

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului European, Șoșoacă a fost evacuată conform Regulii 182, care permite excluderea membrilor care încalcă repetat standardele de conduită.

Scandalul a avut loc în timp ce eurodeputata franceză Valerie Hayer, reprezentantă a grupului Renew, avea o intervenție în plen. Soarta politică a Ursulei von der Leyen va fi hotărâtă în aceeași zi prin votul Parlamentului European, care va decide dacă va fi reconfirmată în funcția de președinte al Comisiei Europene pentru un nou mandat de cinci ani.

YouTube video

Ultima oră