fetiță de 13 ani din sibiu violată de un tânăr de 23 de ani. a fost reținut pentru 30 de zile
foto: arhivă

Un tânăr de 23 de ani este cercetat după ce ar fi violat o fetiță de 13 ani. Tânărul riscă să facă închisoare de la 7 la 12 ani și i se vor interzice unele drepturi.

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu se desfășoară cercetări cu privire la  săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată.

Inculpatul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 23 de ani, în perioada aprilie – iunie 2024, s-a aflat într-o relație de afecțiune cu o minoră în vârstă de 13 ani. Pe parcursul acestei perioade inculpatul a întreținut multiple raporturi sexuale normale neprotejate cu persoana vătămată minoră la domiciliile celor doi din municipiul Sibiu.

La data de 17.07.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a admis propunerea și a emis mandat de arestare preventivă față de inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

Măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Atragem atenția asupra faptului că raportul sexual sau actul sexual comise de un major cu un minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani constituie infracțiunea de viol asupra unui minor și se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. (art. 218 ind. 1 alin 1 din Codul penal)

  

Ultima oră