astra rock aduce enslaved, r.o.a., bucovina și alte trupe de top într-un festival de trei zile la sibiu

Norvegienii Enslaved, alături de R.O.A., Bucovina, Wildchild, Onenightstand și JBLK sunt noile nume din lineup-ul celei de-a treia ediții a festivalului ASTRA Rock, care va avea loc între 16 și 18 august 2024 la Muzeul în Aer Liber ASTRA din Sibiu.

Enslaved e una dintre cele mai cunoscute și prolifice trupe de metal din Norvegia, cu o carieră de peste 30 de ani, timp în care au lansat 16 albume de studio. Cu un stil care a evoluat de la metal extrem spre progressive și cu versuri inspirate din mitologia nordică, trupa a cunoscut succesul internațional în 2008, când ”Vertebrae” a fost declarat unul dintre cele mai bune albume ale anului de către publicațiile de specialitate. Enslaved este un nume cu reputație pe scena nordică, astfel încât, în 2014, membri ai trupei au fost cooptați de către guvernul norvegian într-un proiect de creație muzicală pentru aniversarea a 200 de ani de la adoptarea Constituției.

Cel mai recent produs discografic, ”Heimdal”, a fost lansat anul trecut, fiind considerat unul dintre cele mai bune produse discografice ale trupei.

R.O.A. (Rise of Artificial) este reprezentantă de frunte a curentului electro din România, fiind înființată în 2010 de Bogdan Popoiag (UNU’) și Cezar Stănciulescu (Junkyard, ex-Șuie Paparude). Trupa a luat cu asalt FM-ul românesc încă de la primul single, ”Ne place”, care a urcat pe primul loc în topuri și a ajuns să fie piesa cea mai difuzată la radio în acea perioadă. În anii care au urmat, R.O.A. și-a consolidat poziția în industria muzicală autohtonă cu hituri precum ”D-aia” sau ”Se aude muzica”.

Bucovina este un nume bine cunoscut de rockerii români, care sunt mari fani ai folk metalului combinat cu elemente de black și heavy. Ieșenii au trecut granițele țării cu muzica lor, iar în toamna acestui an vor porni într-un turneu european care trece prin Germania, Franța, Olanda, UK, Austria, Cehia și Polonia.

Wildchild este o trupă de stoner / progressive rock din Sibiu care, în cei șapte ani de activitate, a străbătut întreaga țară concertând la festivaluri și în cluburi. Anul acesta, trupa se pregătește pentru lansarea unui nou album, care va fi urmată de un turneu național.

Tot din Sibiu vine și Onenightstand, formație promotoare a unui ”high voltage rock’n’roll”, cu un show electrizant.

JBLK (Jet Black) este un trio din Craiova care cântă clasic rock, infuzat cu blues, hard rock și multa energie.

Enslaved, R.O.A., Bucovina, Wildchild, Onenightstand și JBLK se alătură celorlalte trupe deja anunțate pentru ASTRA Rock 2024 – H-Blockx, S.A.R.S. și The Toy Dolls. În perioada imediat următoare line-up-ul va fi completat cu alte câteva trupe românești.

Ca și la ediția precedentă, recitalurile de la scena mare de pe lac vor alterna cu prestații artistice care vor avea loc pe o a doua scenă, situată în Târgul de Țară de la Muzeul ASTRA.

De la festival nu vor lipsi evenimentele conexe și surprizele gastronomice, plus un generos spațiu de campare. Și pentru că ASTRA Rock este un festival dedicat întregii familii, copiii cu vârsta de până la 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de abonament sau bilet.

Abonamentele pentru cele trei zile de festival sunt disponibile pe iabilet.ro la prețul de 250 de lei (plus comisionul de ticketing), asigurând și accesul la muzeu, precum și la multiplele activități conexe organizate de acesta în weekendul 16-18 august 2024. În perioada festivalului vor fi disponibile și bilete de o zi.

Festivalul ASTRA Rock este organizat de Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și în parteneriat Asociația Rock Culture.

astra rock aduce enslaved, r.o.a., bucovina și alte trupe de top într-un festival de trei zile la sibiu

Ultima oră