angajatul electrica din mediaș care a ajutat mai mulți locuitori din nordul județului să fure curent, reținut pentru 30 de zile
Sursa foto: Newsweek

Angajatul de la societatea Distribuție Energie Electrică România, cercetat pentru luare de mită pentru a ajuta locuitorii din Mediaș și împrejurimi să fure curent a fost reținut.

Miercuri procurorul a dispus reţinerea bărbatului în vârstă de 48 de ani din municipiul Mediaş, angajat al societății Distribuție Energie Electrică România SA, formația de lucru Exploatare Mediaş, pentru săvârşirea a 7 infracţiuni de luare de mită, 8 infracţiuni de complicitate la furt, 8 infracţiuni de deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice şi 8 infracţiuni de executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 zile.

Citește și: Electrica suspendă contractul de muncă al angajatului prins luând mită pentru a ajuta locuitorii din Mediaș și împrejurimi să fure curent

Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu menționează ă din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada martie-iulie 2024, inculpatul, în schimbul unor sume de bani şi a altor foloase necuvenite, primite cu titlu de mită, a intervenit neautorizat asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice de la mai multe imobile din Mediaş şi localităţile învecinate, în scopul diminuării valorilor de consum înregistrate de contor.

În cauză procurorul a dispus de asemenea reţinerea a două persoane pentru infracţiunile de dare de mită şi furt, faţă de care a luat măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul Ordine Publică, Biroul Investigaţii  Criminale; Serviciul Operaţiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale Alba şi Sibiu.

Ultima oră