a fost defrișată 40 la sută din zona de pădure de pe valea oltului pentru viitoarea autostradă sibiu - pitești

Aproximativ 40% din suprafața de 10 hectare de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi de pe Valea Oltului a fost defrișată.

„Până astăzi (ziua a 10-a) a fost defrișată aproape 40% din suprafața de 10 ha de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi. Deși și a plouat și astăzi, constructorul a continuat lucrările pe tot parcursul zilei și a informat că la sfârșitul săptămânii acesteia va aduce alpiniști specializați pentru curățarea versantului”, a transmis joi seara compania, potrivit Mediafax.

Aceasta anunță că antreprenorul turc a suplimentat deja echipele responsabile cu siguranța circulației pentru a putea interveni rapid în cazul în care apar situații de risc în perioada în care traficul rutier este deschis, între orele 20.00 și 6.00.

„Aceste măsuri fac parte din obligațiile antreprenorului care trebuie să acționeze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7. Pe zonele de risc unde au fost finalizate drumurile tehnologice de pe versant și pot ajunge pe partea carosabilă resturi vegetale sau arocamente, antreprenorul montează parapete din beton. În cazul în care va exista riscul unor căderi de pietre, mase de pământ sau material lemnos pe carosabil, traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni pentru pentru îndepărtarea acestora în cel mai scurt timp posibil”, arată CNAIR.

Ultima oră