polițist din sibiu trimis în judecată pentru abuz în serviciu și uz de fals
foto: arhivă

Un polițist din Sibiu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu, uz de fals și complicitate la înșelăciune după ce a întocmit un proces-verbal fals de constatare a unei contravenţii.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 3.07.2024 s-a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul Rutier,  pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, uz de fals şi complicitate la înșelăciune.

„În fapt s-a reţinut că în luna iulie 2019 agentul de poliţie şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei în care a atestat în mod fals că o anumită persoană ar fi condus un autoturism marca Opel şi ar fi acroşat un autoturism Mercedes parcat regulamentar, după care a emis o autorizaţie de reparaţii în care a enumerat avariile autoturismului marca Mercedes. Faptele au fost săvârşite la solicitarea unui cunoscut, inculpat în aceeaşi cauză, căruia i-a predat cele două documente întocmite în fals. Acesta a folosit înscrisurile falsificate pentru a induce în eroare asigurătorul SAR CITY INSURANCE SA Bucureşti, de la care a primit în mod necuvenit suma de 8000 lei cu titlu de despăgubire.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu.Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul trimis de către Parchetul de lângă Tribunalul Sbiu.

 

 

 

Ultima oră