perchezițiile din mediaș și alte 5 localități: trei bărbați reținuți și aproape 20 de persoane audiate în dosarul furtului de curent (foto)

Trei persoane reținute în urma perchezițiilor din nordul județului Sibiu pentru luare de mită și modificarea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

La data de 17 iulie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat 32 de percheziții domiciliare în Mediaș și localitățile învecinate, într-un dosar ce vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv luare și dare de mită.

CITEȘTE ȘI: Electrica suspendă contractul de muncă al angajatului prins că lua mită ca să ajute locuitori din Mediaș și împrejurimi ca să fure curent

În perioada martie – iulie 2024, un angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice ar fi intervenit neautorizat asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice în schimbul unor sume de bani și altor foloase necuvenite, pentru a diminua valorile de consum înregistrate de contor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 42.000 de lei, 3.890 de euro și mai multe telefoane mobile. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au fost conduse și audiate 17 persoane, dintre care trei bărbați de 45 și 49 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cele trei persoane reținute vor fi prezentate instanței de judecată astăzi, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, modificarea fără drept a echipamentelor de măsurare a energiei electrice, executarea sau folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, și complicitate la furt.

VEZI ȘI: Percheziții în nordul județului Sibiu. Un angajat de la Electrica lua mită ca să treacă un consum mai mic pe contoarele oamenilor

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al polițiștilor din cadrul I.P.J. Sibiu, precum și de la serviciile pentru acțiuni speciale din Alba și Sibiu.

perchezițiile din mediaș și alte 5 localități: trei bărbați reținuți și aproape 20 de persoane audiate în dosarul furtului de curent (foto) perchezițiile din mediaș și alte 5 localități: trei bărbați reținuți și aproape 20 de persoane audiate în dosarul furtului de curent (foto)

Ultima oră