mall în flăcări în china. cel puțin 8 oameni au murit (video)

Opt persoane au murit și mai multe au rămas blocate într-un centru comercial din Zigong, China, după izbucnirea unui incendiu, relatează CNN, transmite Mediafax.

Potrivit televiziunii de stat chineze, situația este gravă, cu imagini dramatice care arată fum dens și negru ieșind din clădirea cu 14 etaje. Până în prezent, nu se cunosc detalii precise despre numărul persoanelor blocate în mall.

Aproape 300 de pompieri și medici de pe ambulanță au intervenit la fața locului. Incendiul a fost stins după mai bine de două ore, timp în care pompierii au reușit să salveze 30 de persoane din centrul comercial.

Autoritățile chineze au subliniat că astfel de incidente nu sunt neobișnuite, China fiind recunoscută pentru standardele de siguranță insuficiente. În ianuarie, un alt incendiu într-o clădire mixtă din sud-estul Chinei a provocat moartea a cel puțin 39 de persoane și rănirea altor nouă. La câteva zile după acest incident, un incendiu izbucnit în dormitorul unui internat din provincia Henan a ucis 13 copii.

Aceste incidente tragice subliniază necesitatea unor măsuri mai stricte de siguranță și prevenire a incendiilor în China.

Ultima oră