criză de apă în porumbacu de sus. locuitorii nu au apă curentă de la începutul verii

Porumbacu de Sus se confruntă cu o criză gravă de apă de la începutul verii, lucru care afectează profund viața zilnică a locuitorilor.

Lipsa accesului la apă curentă îi împiedică să facă baie, să își spele hainele sau să îndeplinească alte activități casnice esențiale. Georgeta Posa, primarul comunei, le-a transmis locuitorilor că era necesară o serie de măsuri pentru a soluționa situația și a restabili furnizarea apei. Oamenii sunt indignați, susținând că primarul întârzie intenționat rezolvarea problemei din frustrare pentru că nu ar fi votat-o la ultimele alegeri locale.

În contrast, locuitorii din Porumbacu de Jos beneficiază de apă în cantități suficiente și o utilizează pentru irigarea grădinilor, acest lucru exacerbând sentimentul de nedreptate.

Un localnic din Porumbacu de sus a declarat pentru Ora de Sibiu: „În Porumbacu de Sus, județul Sibiu, nu avem apă de la începutul verii. Trăim fără apă, nu putem face baie, spăla hainele și nu ne putem descurca cu treburile casnice. Doamna primar Georgeta Posa a spus că are nevoie de foarte multe sesizări din partea oamenilor pentru a rezolva situația. Pare să o facă intenționat din frustrare că nu a fost aleasă. Ar fi mai bine să ne lase fără apă, în timp ce Porumbacu de Jos are apă și o folosește pentru udarea grădinilor”. Situația rămâne tensionată în sat, răbdarea oamenilor ajungând la cote maxime.

Ultima oră