verdictul medicilor legiști în cazul tânărului omorât la arpașu de jos de familia iubitei lui

Un tânăr de 28 de ani a fost omorât de părinții iubitei la Arpașu de Jos. Medicii legiști au stabilit că moartea a fost una violentă. Presupușii criminali urmează să fie arestați preventiv. 

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost omorât, în noaptea de duminică spre luni, în Arpașu de Jos de părinții fetei de care era îndrăgostit. 

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că în noaptea de 15.07.2024, în jurul orei 4,00, victima, un bărbat în vârstă de 28 de ani, s-a deplasat la locuinţa celor doi soţi  cu scopul de a se întâlni cu fiica acestora în vârstă de 19 ani. După ce a pătruns în curte pe poarta descuiată şi a bătut la uşa de intrare în imobil, pe fondul unui conflict spontan, cei doi inculpaţi au aplicat victimei mai multe lovituri cu corpuri contondente, aceasta fiind şi împinsă şi proiectată de mai multe ori cu capul de treptele scărilor, lovituri în urma cărora a survenit decesul”, a transmis prim procurorul Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit constatărilor medico-legale preliminare, moartea a fost violentă, datorându-se stopului cardio-respirator consecutiv unui poliotraumatism, cu traumatism cranio-cerebral (cu fracturi cominutive de craniu, hemoragie meningo-cerebrală şi aspirat pulmonar secundar) şi traumatism toracic (cu fracturi costale, ruptură pulmonară şi hemopneumotorax consecutiv).

În cursul zilei de marți va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpaţi.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră