șofer suspectat ca ar fi consumat droguri și fără permis, implicat într-un accident la săliște

Polițiștii din Săliște investighează un incident rutier soldat doar cu pagube materiale, survenit la intersecția DC67 cu DN1. Un șofer străin de 49 de ani este suspectat că ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive. A fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în timp ce autoritățile continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

” La data de 15.07.2024, în jurul orei 20:30, polițiștii din Săliște au fost solicitați, prin apel 112, să intervină pentru soluționarea unui eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, eveniment rutier ce a avut loc la intersecția DC67 cu DN1, pe raza localității Săliște. 

La fața locului, polițiștii au testat ambii conducători auto, în cazul unuia dintre aceștia (un cetățean străin, în vârstă de 49 de ani), au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Testarea cu aparatul etilotest a fost negativă. 

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto  a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. ” a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive. 

Ultima oră