sibiul are suficientă apă în rezervă. apă canal: „nu există pericolul unei crize”

Reprezentanții Apă Canal îi liniștesc pe sibieni și transmit că nu există pericolul unei crize de apă întrucât rezervele Sibiului sunt suficiente. 

Odată cu venirea zilelor caniculare s-a constatat o creștere semnificativă a necesarului de apă atât în municipiul Sibiu, cât și în localitățile din regiune. În nordul județului, spre exemplu, în localitatea Alma, operatorul Apa Târnavei Mari a atenționat că ar putea fi nevoiți să restricționeze și chiar să sisteze pentru anumite perioade de timp furnizarea apei în rețeaua publică din cauza consumului prea mare. 

Citește și: Localnicii din Alma riscă să rămână fără apă 

În municipiul Sibiu nu există probleme din cauza creșterii consumului de apă, iar reprezentanții Apă Canal transmit că există suficientă apă în rezerve. 

„În ultima perioadă am constatat o creștere semnificativă a necesarului de apă, ca urmare a intervalului canicular prelungit. Rezervele de apă ale Sibiului și a celorlalte zone din aria de operare sunt suficiente și nu există pericolul unei crize de apă”, a transmis Vasile Maier, directorul Apă Canal Sibiu. 

Cu toate acestea, ⁠există probleme în alimentarea cu apă potabilă, în special special în orele cu vârf de consum, în zonele în care rețelele de distribuție apă potabilă sunt subdimensionate (au un diametru prea mic în raport cu dimensiunea reală pe care ar trebui să o aibă) sau acolo unde sursa de apă existentă este aleasă artizanal, fără a fi respectate normele tehnice adecvate (cum se întâmplă în Aciliu). „În toate aceste zone nevralgice Apă Canal Sibiu sau primăria respectivă (pentru Aciliu răspunde primăria Săliște) derulează contracte de lucrări care în perioada următoare vor rezolva aceste neajunsuri”, a adăugat Maier. 

Reprezentanții operatorului de apă spun că udatul grădinilor și a spațiilor verzi sunt în mare parte cauza acestor creșteri a necesarului de apă potabilă, care produc în unele zone neajunsuri în deservirea consumatorilor amplasați în poziții defavorizate.

Ultima oră