record de spectatori și 3 zile de foc pentru organizatorii raliului sibiului bilstein 2024. (galerie foto)

Raliul Sibiului Bilstein 2024 rămâne în amintirea multora drept cel mai spectaculos raliu organizat în condiții de cod roșu de caniculă. Deși Păltinișul ne-a oferit un aer proaspăt, ”mai respirabil” chiar și la peste 35 de grade, cu cât ne-am apropiat mai mult de oraș, temperaturile au devenit tot mai problematice.

Totuși etapa a V-a a Campionatului Național de Raliuri Betano a fost urmărită și apreciată de un număr record de spectatori prezenți atât în Piața Mare, la festivități, cât și fizic pe probe sau prin transmisiunile Live, care pot fi în continuare urmărite pe Raliul-Sibiului.ro. Raliul Sibiului Bilstein s-a desfășurat în condiții foarte stricte de siguranță, iar efortul organizatorilor este răsplătit de un raliul fără evenimente neplăcute și cu un spectacol mai vizibil de la an la an.

În aceste condiții de cod roșu de căldură, multe evenimente publice au fost amânate sau anulate, însă iubitorii motorsportului, un număr impresionant de turiști și vizitatori din toată țara și dinafară, nu puteau pierde spectacolul pe macadamul sibian. În acest sens, s-au luat toate măsurile pentru ca probele să se desfășoare în cele mai bune condiții. 

Ne pare rău pentru anularea superspecialei Circuitul Paralel. Organizatorul a încheiat în prealabil un contract pentru stropirea traseelor, însă a avut la dispoziție o singură mașină în acest sens, iar decizia a fost de a o folosi pe Șanta de Noapte, proba care atrage cel mai mare număr de spectatori și care este considerată vedeta raliului sibian. Mai mult, regulamentul organizării unei etape în cadrul CNR Betano, nu permite intervenția cu mașini de stropit după securizarea probei și până la finalul acesteia.

Câștigătorul absolut după această etapă este Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu, locul secund fiind ocupat de sibienii Raul Badiu și Rareș Fetean, care obțin locul 1 pe General Macadam cu Skoda Fabia Evo Rally2.

Acest raliu rămâne cel mai dur raliu, nu doar pentru echipaje, dar și pentru staff-ul organizatorului. Proiectul este totuși un succes remarcabil, iar pentru acest efort, trebuie să onorăm implicarea neîntreruptă a voluntarilor și în special, a Sponsorului Principal BILSTEIN – care susține Raliul Sibiului pentru al doilea an la rând atât financiar, cât și organizatoric.

Un nivel ridicat de anduranță s-a remarcat nu doar în rândul echipei de peste 250 de persoane implicate în organizare, dar și în ceea ce privește mașinile oficiale ale organizatorului, puse intens la treabă pe macadamul sibian și care au fost asigurate de Partenerul de Mobilitate AUTOKLASS.

Pentru o apreciere mai deosebită a voluntarilor implicați, organizatorul în parteneriat cu PISC – Proiectare Integrată, Studii și Consultanță – acordă premiul de ”Cel mai implicat Voluntar” care îi oferă lui Radu Ciorogariu și o excursie la Raliul Iașului 2024, alături de echipa sibiană, cu transport, cazare și masă incluse.

Organizatorul Raliului Sibiului Bilstein – CS SIBIU RACING TEAM mulțumește tuturor partenerilor și sponsorilor, Partenerilor Strategici: Școala de șoferi Elit și Bucur Tuning, și în special Primăriei Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu – cofinanțatorii acestui proiect.

Articol de Sergiu Lazar, PR-ul Raliului Sibiului Bilstein 2024.

Ultima oră