concurs de alergare montană la râu sadului cu premii în brânză de burduf

Sibienii și nu numai sunt așteptați să participe la Burduf Challenge – Concursul cu premii în brânză. Mai exact, premiile vor fi în brânză de burduf și medalii de lemn.

Cea de-a șasea ediție a concursului de alergare montană Burduf Challenge începe în mai puțin de o săptămână. Evenimentul mult așteptat se va desfășura sâmbătă, 20 iulie, la Râu Sadului.

Burduf Challenge nueste doar un concurs de alergare, ci și o invitație de a descoperi plaiurile frumoase din jurul colibelor, din zona subalpină a Munților Cindrel. Alergarea presupune un circuit de 14 km pe poteci turistice marcate prin programul Anii Drumeției cu o diferență de nivel de peste 1.000 m și trece prin locuri cu priveliști spectaculoase.

Participanții sunt răsplătiți pentru efortul lor cu un brunch cu produse locale și premii în brânză. Locurile fruntașe sunt premiate cu câte un burduf de munte, proaspăt coborât de la stânele montane, specialitatea cea mai renumită a ciobanilor din Râu Sadului care practică cu mândrie transhumanța.

concurs de alergare montană la râu sadului cu premii în brânză de burduf

Ca în fiecare an, prin participarea la Burduf Challenge se vor renova colibele din zona subalpină din Munții Cindrel, adică exact pe unde se va alerga. De asemenea, din taxa de participare, o treime din sumă, se duce direct spre bugetul școlii de vară în care voluntarii împreună cu meșterii locali, renovează chiar în aceste zile podul unei colibe.

Acțiunea este organizată de Primăria Râu Sadului împreună cu Asociația My Transylvania și este co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu  prin Agenda Culturală. Înscrierile se pot face aici. Concursul va începe la ora 8.00, la ora 11.00 va avea loc brunch-ul, iar de la ora 12.00 va avea loc premierea concurenților.

Burduf Challenge așteaptă alergătorii sâmbătă la concursul de alergare montană de la Râul Sadului

 

Ultima oră