cnm astra predă către cni amplasamentul pentru realizarea amfiteatrului cu 4.000 de locuri și a scenei de pe lac din muzeul în aer liber
Actuala scenă de pe lac

Complexul Național Muzeal (CNM) Astra va preda către Compania Națională de Investiții (CNI) amplasamentul în suprafață de 4.200 de metri pătrați din Pădurea Dumbrava pentru realizarea scenei de pe lac și a amfiteatrului. 

Proiectul scenei plutitoare de pe lacul din Muzeul în aer liber și al amfiteatrului intră în linie dreaptă. Reprezentanții CNM Astra au solicitat Consiliului Județean să predea amplasamentul de peste 4.000 de metri pătrați către CNI pentru realizarea investiției. 

„Pentru realizarea obiectivului de investiții (…) Complexul Național Muzeal Astra Sibiu a solicitat înscrierea acestui obiectiv pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții. În urma includerii obiectivului pe lista CNI, se impune adoptarea unei hotărâri a Consiliului Județean care să asigure îndeplinirea condițiilor pentru realizarea obiectivului de investiții. (…) Suprafața totală a imobilului teren cu construcții care va fi predată în vederea realizării obiectivului este de 4.200 mp din totalul suprafeței din acte de 744.982 mp. Imobilul care urmează a fi predat în vederea realizării obiectivului se referă la scena și amfiteatrul, precum și la terenul aferent”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre ce urmează să fie votat de consilierii județeni în ședința de la finalul lunii iulie. 

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea în curând o scenă modernă, adaptată ambientului locației, unde se vor putea desfășura evenimente cultural-artistice. Scena va fi plutitoare și va putea fi remodelată în orice parte a lacului. Avantajul acestei scene futuriste va fi că va putea fi mutată în funcție de nevoile evenimentelor ce vor avea loc acolo. 

Directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan, a vorbit pe larg despre acest proiect anul trecut în cadrul unui interviu la Ora de Cultură. (Detalii, AICI) 

Ultima oră