cnair, în inspecție în zona defrișărilor pe valea oltului. au făcut recomandări constructorilor

CNAIR a inspectat marți zona defrișărilor de pe Valea Oltului și a făcut o serie de recomandări pentru antreprenorul turc.

Potrivit CNAIr, două dintre echipe au finalizat tronsoanele alocate inițial și anume drumul tehnologic spre capetele tunelului Boița și vor începe execuția rețelei de drumuri secundare de acces spre punctele de realizare a geoforajelor, potrivit Mediafax.

Echipa tehnică a CNAIR a verificat fiecare punct de lucru și a recomandat antreprenorului să aducă în zonă echipe de alpiniști specializați care să indepărteze de pe versant materialele rezultate din defrișări și din amenajarea drumurilor de acces, să mențină continuității zonelor naturale care preiau apele de pe versant (torenți) în cazul în care plouă și să curețe podețele care subtraversează DN7 pentru asigurarea debitelor.

De asemenea, executantului lucrării i s-a cerut să asigure prezența în intervalul orar 20.00 – 6.00 a unor echipe de siguranța circulației pe sectorul pe care se lucrează.

„Aceste echipe vor decide rapid închiderea totală a circulației în cazul în care apar situații periculoase și vor curăța partea carosabilă în cel mai scurt timp posibil. I s-a atras din nou atenția antreprenorului turc care are în posesie amplasamentul pe care se desfășoară lucrările că are responsabilitatea să ia toate măsurile care se impun pentru a evita orice situație de risc”, transmite CNAIR.

Ultima oră