vilă monument istoric din sibiu proiectată de alfred hugo cernea, scoasă la vânzare pentru 2 milioane de euro
Sursa foto: Romania Sotheby's International Realty

Casa Alfred de pe strada Constituției a fost postată spre cumpărare pe site-ul Sotheby’s International România. Clădirea interbelică, unde Camera de Comerț din Sibiu își dorea să își mute sediul este acum scoasă la vânzare pentru 2 milioane de euro.

Vila semnată de arhitectul Alfred Hugo Cernea din inima Sibiului poate fi cumpărată acum de o persoană interesată să o readucă la viață. Casa monument istoric se vinde cu 2 milioane de euro.
Clădirea este construită în perioada interbelică înălțată în stil neoromânesc, în imediata apropiere a incintei fortificate medievale de secol XV din Sibiu. „Clădirea este emblematică pentru stilul neoromânesc, de factură neobrâncovenească. Se disting elementele caracteristice: volumetria masivă, accentuarea corpului central, loggia cu coloane scurte și groase, structurile din lemn cioplit, inspirate din arhitectura vernaculară, arcadele trilobate, deschiderile cu închidere semicirculară şi decoraţiile bogate, cu motive de proveniență orientală. La detaliile arhitecturale de seamă se adaugă alte puncte forte ale acestei reședințe: curtea generoasă de peste 5000 mp și apropierea de Piața Mare din Sibiu, situată la doar 200 metri”, se arată în anunțul de vânzare pe site-ul Sotheby’s International România.
În urmă cu mai bine de doi ani, Camera de Comerț din Sibiu își exprimase interesul de a o cumpăra pentru a-și muta sediul acolo, însă acest lucru nu a mai fost posibil.
În comentariile postării pe facebook, mai mulți sibieni și-au amintit de momentele petrecute în clădirea emblematică. „Fosta mea grădiniță. Încă visez noaptea clădirea si curtea”, „Acolo am fost la grădinița, la sfârșitul anilor ’70”, „Era frumos. Generații de-a rândul s-au jucat în curtea superbă în toate anotimpurile”, sunt o parte dintre comentariile internauților.

Ultima oră