tvr pierde drepturile de televizare pentru campionatul mondial de fotbal din 2026 și cel din 2030

Antena a obținut drepturile de transmisie pentru Campionatele Mondiale de Fotbal din 2026 și 2030, înlocuind astfel TVR, postul tradițional care difuza anterior această competiție. Anunțul oficial vine după ce Antena a transmis cu succes meciurile din preliminariile EURO 2024, scrie GSP.

În 2026, Campionatul Mondial se va desfășura în SUA, Mexic și Canada, în timp ce ediția din 2030 va începe în Uruguay, Argentina și Paraguay, urmând să continue în Spania, Portugalia și Maroc. Aceste evenimente marchează o schimbare semnificativă pe piața media sportivă din România.

Antena va integra Mondialele în grila sa de programe sportive, care include deja transmisii de Formula 1 și meciuri ale echipei naționale. De asemenea, numărul de echipe participante la Campionatul Mondial va crește de la 32 la 48 începând cu 2026.

Pe lângă Campionatele Mondiale, s-a confirmat că Pro TV va transmite Campionatul European din 2028, continuând să dețină drepturile și pentru EURO 2024, recent încheiat. Astfel, fanii fotbalului din România știu acum unde vor putea urmări următoarele mari turnee internaționale de fotbal.

Ultima oră