suspiciune de intoxicație la zeci de turiști cazați într-un hotel de pe litoral. s-a activat planul roșu de intervenție
Sursa: Ionut Dragu

A fost activat Planul Roșu de Intervenție în județul Constanța, după ce mai multe persoane au acuzat stări de rău și de sufocare. Se suspectează că ar fi vorba despre o intoxicație. 

Mai multe persoane, printre care și copii, cazați la un hotel din stațiunea Olimp, județul Constanța, acuză stări de rău, fiind suspectată o intoxicație. Autoritățile au instituit Planul roșu de intervenție, scrie Mediafax.

„Mai multe persoane (printre care și minori) acuză stare de rău, senzații de sufocare, respirație greoaie”, a transmis ISU Constanța, care a precizat că intervenția are loc la un complex hotelier din Olimp. 

Pentru gestionarea eficientă a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului intervin cinci echipaje SMURD, două Ambulanțe SAJ, două autospeciale pentru victime multiple și un echipaj CBRN. „Momentan, 8 copii sunt evaluați medical de echipajele Smurd. Sunt conștienți, agitați”, transmitea ISU Constanța.

Ulterior, pompierii au anunțat că aproximativ 20 persoane, 12 adulți și 8 copii, sunt evaluate medical la fața locului. Toate sunt conștiente.

Ultima oră