sibieni îngrijorați din cauză că s-au tăiat mai mulți copaci din curtea isu: „ajungem să ne sufocăm în propriul oraș”

Mai mulți copaci au fost tăiați, luni dimineața, din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu. Sibienii care locuiesc în zonă sunt îngrijorați dat fiind numărul mare de arbori doborâți la pământ. Reprezentanții instituției au explicat situația. 

Oamenii care locuiesc în apropiere sunt îngrijorați fiindcă arborii tăiați erau înalți, iar în zilele toride de vară făceau umbră. 

sibieni îngrijorați din cauză că s-au tăiat mai mulți copaci din curtea isu: „ajungem să ne sufocăm în propriul oraș” sibieni îngrijorați din cauză că s-au tăiat mai mulți copaci din curtea isu: „ajungem să ne sufocăm în propriul oraș”

„Astăzi la Centrul pentru Situații de Urgență s-au tăiat aproape toți copacii care despărțeau parcarea celor de la ISU de blocurile de pe Șoseaua Alba Iulia. Copacii erau în regulă, nu erau uscați, deci nu vedem motive pentru care ar fi trebuit tăiați. În ultimii ani prea mulți copaci s-au tăiat în Sibiu, mulți dintre ei fără un motiv real, iar noi ajungem încet încet să ne sufocăm în propriul oraș”, a scris un cititor.

ISU explică situația 

Șaisprezece copaci au fost tăiați din curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență fiindcă erau bolnavi și reprezentau un pericol pentru clădirile și autospecialele aflate în apropiere, spun reprezentanții instituției. Tăierea a fost avizată de Ocolul Silvic. 

sibieni îngrijorați din cauză că s-au tăiat mai mulți copaci din curtea isu: „ajungem să ne sufocăm în propriul oraș”

„Având în vedere faptul că în incinta sediului inspectoratului existau un număr de 16 arbori (11 molid și 5 tei) care prezentau semne de degradare și îmbolnăvire, reprezentând astfel un pericol pentru imobilele și autospecialele din imediata apropiere, ISU Sibiu a solicitat Ocolului Silvic Sibiu avizele necesare pentru inventarierea și marcarea acestor arbori. În urma avizului primit de la Ocolul Silvic Sibiu, sub supravegherea unui reprezentat s-a procedat la tăierea arborilor care reprezentau un pericol. Vă asigurăm că instituția noastră acționează permanent în sprijinul comunității pentru realizarea cât mai eficientă a managementului situațiilor de urgență”, au precizat reprezentanții ISU Sibiu.

Ultima oră