pacienții spitalului județean sibiu sunt protejați de caniculă. peste 500 de aparate de climatizare răcoresc pavilioanele

Săptămâna aceasta sunt anunțat zile caniculare, cu temperaturi de peste 35 de grade. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Sibiu, unitatea dispune de 266 de aparate de aer condiționat și 215 ventiloconvectoare, care vor ajuta pacienții să facă față căldurii.

Cele aproape 500 de aparate de aer condiționat și ventiloconvectoare sunt distribuite în toate pavilioanele din Spitalul Județean de Urgență Sibiu. În același timp, în urma lucrărilor de reabilitare efectuate la Pavilionul Neurologie de pe strada Pompeiu Onofreiu, au fost instalate un număr de 86 de sisteme de climatizare, distribuite pe fiecare etaj al pavilionului, iar la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Sibiu, în urma extinderii și modernizării clădirii, au fost instalate 20 de sisteme de climatizare.

Acolo unde au fost amplasate aparate de aer condiționat și ventiloconvectoare în urma lucrărilor de modernizare și reabilitare a secțiilor, aparatele sunt folosite în funcție de
nevoia din saloane și de pe coridoare.

În zilele caniculare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu ia măsuri suplimentare astfel încât să ofere confortul necesar tuturor pacienților. Prin urmare, dimineața și seara, atunci când temperatura este mai scăzută afară, sunt deschise geamurile saloanelor pentru aerisirea spațiilor, iar personalul medical este instruit să acorde în această perioadă o atenție sporită hidratării corespunzătoare a pacienților.

Pe viitor, Spitalul Județean de Urgență din Sibiu urmărește să crească numărul actual de aparate și sisteme de climatizare.

Ultima oră