olimpiada „meșteșuguri artistice tradiționale” revine la muzeul astra, aducând peste 200 de elevi, profesori și artiști din românia și din străinătate la sibiu

În perioada 18 – 21 iulie 2024, Muzeul ASTRA găzduieşte cea de a XXVII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

„Proiectul – Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” – este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova” din cadrul Guvernului României. Ediţia din acest an reuneşte 230 de elevi, profesori, specialiști, promotori culturali și artiști din toată țara şi din străinătate, Republica Bulgaria, Republica Moldova și Mexic.

,,Olimpiada este un concurs interactiv altfel! Vă provocăm să-i cunoașteți pe micii MARI meșteșugari, să meșteșugiți alături de ei și de profesorii prezenți în cadrul atelierelor amenajate în Muzeul în aer liber. În cadrul Olimpiadei sunt organizate și workshop-uri demonstrative și interactive speciale de confecționat alebrijes, confecționat pâslă, pictat pe sticlă, pictat pe pânză și broderie pe piele organizate special pentru noi toți, cei mari și cei mici. Pe lângă workshop-ri vom avea parte de spectacole, momente folclorice și expoziții.”, a declarat Elena Găvan, muzeograf muzeul ASTRA.

Duminică 21 iulie, ora 1700 se va desfășura festivitatea de închidere și premiere, moment în care măreția costumului popular va fi etalată în toată splendoarea sa.

Ultima oră