codul portocaliu de caniculă prelungit pentru încă două zile la sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de cod portocaliu și cod roșu de caniculă pentru intervalul 15-16 iulie, vizând majoritatea regiunilor din România.

Cod Portocaliu

În Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, cu temperaturi maxime de 35-40 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Cod Roșu

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, se va înregistra un val de căldură intens și persistent, cu temperaturi maxime de 37-42 de grade Celsius. Pe litoral, temperaturile vor fi între 33 și 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, cu ITU peste 80 de unități. Minimele termice vor rămâne peste 22 de grade, indicând nopți tropicale.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare. Populația este sfătuită să ia măsuri de precauție pentru a evita expunerea prelungită la soare și să consume suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea.

Ultima oră