infotrafic: restricții de circulație pe drumurile din românia din cauza caniculei și a lucrărilor

Duminică, mai multe drumuri din România se confruntă cu restricții de circulație din cauza caniculei și a unor lucrări de infrastructură, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, citat de Mediafax.

Situația traficului

Duminică dimineață, nu sunt raportate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația complet oprită din cauza evenimentelor rutiere sau a condițiilor meteorologice. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Brașov, DN1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, traficul se desfășoară pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic scăzute.

Restricții de circulație din cauza lucrărilor

1. DN7 Pitești-Sibiu:
Până la data de 9 august, pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, circulația rutieră este închisă zilnic între orele 6:00 și 20:00 pentru lucrări de defrișare a versantului, necesare construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. Traficul este deviat pe rute ocolitoare.

2. Podul Giurgiu-Ruse:
Începând din 10 iulie și timp de aproximativ doi ani, se execută lucrări de reparație pe tronsonul bulgar al podului. Acestea se desfășoară zilnic, timp de 10-12 ore, iar traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN5, pe o singură bandă, prin semaforizare și dirijare manuală. În prezent, la ieșirea din țară, s-a format o coloană de autovehicule pe o distanță de aproximativ 4 kilometri.

3. DN39 Agigea – Vama Veche:
Până luni, la ora 6:00, sunt instituite restricții de tonaj pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone, în contextul desfășurării festivalului BEACH, PLEASE! din stațiunea Costinești, județul Constanța. Autocamioanele sunt redirecționate pe ruta alternativă DN38 pentru evitarea ambuteiajelor și reducerea riscului accidentelor rutiere.

Restricții din cauza caniculei

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod roșu de caniculă pentru mai multe județe. Astfel, în intervalul orar 10:00 – 20:00, sunt impuse restricții de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naționale, drumurile expres și autostrăzile din județele: Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Excepții

Sunt exceptate de la aceste restricții transporturile de persoane, animale vii, produse perisabile, vehiculele implicate în intervenții de urgență, transporturile funerare, poștale, echipamente de prim ajutor, distribuirea de carburanți și mărfuri sub temperatură controlată, tractări de vehicule avariate, distribuirea de apă și hrană în zone calamitate, vehicule specializate pentru salubrizare, transportul de apă îmbuteliată și produse agricole, precum și vehiculele militare implicate în exerciții multinaționale.

Aceste măsuri sunt luate pentru prevenirea degradărilor drumurilor și asigurarea siguranței traficului rutier.

Ultima oră