atentat asupra lui donald trump: fbi dezvăluie identitatea atacatorului

FBI a dezvăluit identitatea tânărului care a tras în timpul mitingului lui Donald Trump din Pennsylvania, în urma căruia fostul președinte a fost rănit la urechea dreaptă. Poliția continuă să investigheze dacă agresorul a avut complici.

Potrivit Sky News, atacatorul este Thomas Matthew Crooks, un tânăr de 20 de ani. Prioritatea anchetatorilor este acum să determine motivul atacului și dacă au fost implicați alți suspecți. Oficialii au precizat că investigația ar putea dura zile, săptămâni sau chiar luni.

În incidentul de sâmbătă după-amiază, două persoane au murit: atacatorul și un civil din public. Trump, care a fost împușcat la ureche, a părăsit spitalul după ce a primit îngrijiri medicale și a fost văzut pentru prima dată de la atac.

Directorul adjunct de comunicații al lui Trump, Margo Martin, a publicat un videoclip cu fostul președinte coborând treptele unui avion duminică dimineață. „Puternic și rezistent. El nu se va opri niciodată din lupta pentru America”, a scris ea în mesajul care însoțește filmarea.

Trump a aterizat în New Jersey, continuându-și campania electorală după acest incident șocant. Autoritățile și echipa sa de securitate analizează măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Ultima oră