vreme caniculară și în luna august, iar ploile vor fi o raritate
Sursa foto: DC News

Meteorologii anunță caniculă prelungită în următoarele 4 săptămâni, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, informează Mediafax.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în sudul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 29 iulie – 5 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar local cu o ușoară tendință spre deficit

Săptămâna 5 – 12 august

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Ultima oră