un sibian a furat o mașină la băutură și a uitat-o în curtea soacrei
foto: arhivă

Un bărbat din județul Sibiu a fost condamnat la închisoare pentru că a furat o mașină și a condus-o băut. Omul nu avea nici permis de conducere și nu se afla la prima ispravă de acest fel. Autoturismul l-a parcat apoi în curtea mamei fostei concubine. 

Întâmplarea a avut loc în noaptea de 30 spre 31 martie în Copșa Mică. Bărbatul s-a îmbătat și s-a gândit să se plimbe cu mașina. Doar că nu avea nici mașină și nici permis de conducere, dar asta nu l-a oprit să fure una. Potrivit datelor din rechizitoriu, bărbatul a găsit un autoturism parcat, care avea portiera deschisă și cheile în contact, și s-a suit în el. 

„L-a condus pe drumurile publice, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, până la domiciliul fiului său minor, în vârstă de 14 ani. A adormit în mașină, în fața imobilului, iar dimineața, când s-a trezit, a abandonat mașina în curtea imobilului mai sus menționat, împingând-o, întrucât nu mai funcționa”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Dimineața următoare, păgubitul a anunțat poliția, iar la scurt timp oamenii legii au găsit mașina furată într-o curte. Curtea era a fostei soacre a bărbatului. 

Fiul individului, în vârstă de 14 ani, a fost nevoit să dea declarații în fața polițiștilor. El le-a spus oamenilor legii că tatăl său a venit cu mașina și a băgat-o în curte. Mama fostei concubine a declarat, de asemenea, că s-a trezit cu mașina în curtea imobilului ei, iar bărbatul a mințit-o că a cumpărat-o cu 2.000 de euro. 

Bărbatul nu se află la prima abatere. În 2018 și în 2021, el a fost condamnat pentru că s-a urcat la volan beat și fără permis. Pe atunci, a scăpat de închisoare, dar de această dată, magistrații nu au mai fost blânzi cu el. Sibianul a fost condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare în regim de detenție. 

Ultima oră