și-a bătut tovarășul de pahar la valchid până l-a lăsat inconștient pe stradă și a scăpat de închisoare
foto: arhivă

Un bărbat din Valchid, care și-a bătut tovarășul de pahar până l-a lăsat inconștient pe stradă, a scăpat de închisoare. Omul care și-a băgat prietenul în spital se află sub supravegherea oamenilor legii și va trebui să presteze muncă în folosul comunității. 

Doi bărbați au consumat băuturi alcoolice împreună și, la un moment dat, s-au luat la ceartă. Unul dintre ei a fost bătut cu bestialitate, fiind luat cu ambulanța de la fața locului în stare de inconștiență. 

„În data de 11.04.2024, persoana vătămată și inculpatul au consumat băuturi alcoolice împreună în localitatea Valchid. În jurul orei 18:30, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a stării vădite de ebrietate, între ei a izbucnit o altercație care a degenerat în acte de violență și astfel inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul la nivelul feței, în urma căreia persoana vătămată a căzut la sol inconștientă. Profitând de această situație, inculpatul i-a mai aplicat persoanei vătămate câteva lovituri cu piciorul, preponderent în zona capului, când victima era inconștientă și căzută la sol, actele de agresiune fiind oprite doar de intervenția martorilor”, se arată în actul de trimitere în judecată publicat pe rejust.ro. 

Oamenii aflați în jur au încercat în repetate rânduri să îl oprească pe agresor, țipând să îl lase în pace, iar câțiva au intervenit pentru a-l alunga. 

Bărbatul agresat a fost dus la spital în Mediaș fiindcă a suferit un traumatism cranio-facial și mai multe fracturi și escoriații. În aceeași zi, el a fost operat și a rămas internat până în 15 aprilie. 

În ceea ce îl privește pe agresor, el nu are antecedente penale, dar a mai fost cercetat în alte dosare în trecut. În timpul audierii, el a recunoscut fapta. Instanța a reținut că inculpatul a acționat „de o manieră deosebit de gravă”, „cu lejeritate și îndrăzneală”, în plină zi, într-un loc public, și că a dat dovadă de lipsă de autocontrol într-un moment de beție.

Magistrații au concluzionat însă că bătăușul a stat suficient în arest preventiv și a conștientizat ce a făcut, astfel că s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 9 luni închisoare, pe o durată de 2 ani. În această perioadă, individul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune, să comunice orice deplasare care depășește 5 zile, să anunțe schimbarea domiciliului și să presteze muncă în folosul comunității. 

Ultima oră