adolescent tâlhărit în baia autogării din turnișor. hoții i-au furat 500 de euro și hainele de pe el 
Sursa: unsplash.com

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost tâlhărit de patru băieți în autogara din Turnișor. Aceștia au pretins că sunt prietenii lui, după care i-au furat banii și hainele de pe el. Indivizii au fost condamnați recent de magistrații Tribunalului Sibiu. 

Patru tineri au ajuns în fața magistraților și au fost condamnați pentru că au tâlhărit un băiat în baia autogării Atlassib din Turinișor. „Capul” infracțiunii a fost un adolescent, elev în cadrul unui seminar teologic, coleg cu cel pe care l-a tâlhărit. 

I-au furat banii și hainele de pe el

Totul s-a petrecut în 26 martie 2023, când un adolescent în vârstă de 17 ani și-a dat întâlnire în mall în Sibiu cu un prieten, coleg de clasă și de cameră în cadrul unui seminar teologic. La mall, în compania lor, se mai aflau și alți tineri pe care adolescentul nu îi cunoștea, dar în fața cărora s-a lăudat că are asupra lui o sumă mare de bani. „Persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpații, precum și cu alte persoane pe care nu le cunoștea, la etajul al II-lea al centrului comercial Promenada, cadru în care victima s-a lăudat, în prezența celelalte persoane din grup că a schimbat o sumă de bani și s-a oferit să le facă cinste cu câte o cafea”, descriu procurorii în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

După acest episod, adolescentul, împreună cu colegul său, a plecat spre autogara din Turnișor. În paralel, colegul comunica cu alte trei persoane din grup, cu care ambii fuseseră la mall, cu scopul de a pregăti o tâlhărie. „I-a informat pe inculpați despre locul în care se află victima, despre hainele purtate de aceasta, menționând că are niște pantofi scumpi și o sumă de bani asupra sa, discutând cu inculpații cum să ia banii și hainele din posesia persoanei vătămate”, se mai arată în rechizitoriu. 

La scurt timp, în autogară, adolescentul a fost înconjurat de mai mulți băieți care l-au forțat să predea toți banii pe care îi are la el. I-au luat rucsacul, dar nu au găsit nimic de valoare în el, astfel că l-au silit să meargă cu ei la baie. Acolo i-au furat sumele de 500 de euro și 400 de lei, dar și hanoracul pe care îl purta. Toată scena a fost filmată de unul dintre indivizii minori și publicată, mai apoi, pe rețelele de socializare. 

Ce vor păți 

În cursul judecății, cei patru inculpați (trei dintre ei minori) au recunoscut toate acuzațiile descrise în actul de sesizare a instanței și au cerut să fie judecați potrivit procedurii simplificate a recunoașterii învinuirii. 

Magistrații au decis ca niciunul să nu fie trimis după gratii, ci să primească o pedeapsă cu suspendare, respectiv o măsură educativă neprivativă de libertate. Cu toții au fost obligați să nu se mai apropie de băiatul pe care l-au tâlhărit și să se prezinte la Serviciul de Probațiune. Unul dintre infractori a fost silit să urmeze un curs de formare profesională. Cât despre tânărul jefuit, el a cerut să primească daune morale. Inculpații au fost obligați și să îi dea înapoi banii furați. 

Ultima oră