Sibianul Marius Vulcan îl va înlocui pe Dan Barna în Camera Deputaților

Dan Barna, deputat USR, a fost ales să reprezinte România în Parlamentul European în urma scrutinului din 9 iunie. În calitate de europarlamentar la Bruxelles, el va fi înlocuit în Camera Deputaților de către Marius Vulcan, coleg din USR și specialist în Drept Comercial și Drept Administrativ, cu o experiență de aproape 20 de ani în Baroul Sibiu.

Dan Barna va activa în grupul Renew Europe din PE, unde a fost ales vicepreședinte al familiei politice europene. Mai înainte, Marius Vulcan a ocupat funcția de consilier al lui Dan Barna în perioada când acesta era viceprim-ministru în 2021, scrie ziarul Gândul.

Marius Vulcan își propune să promoveze o justiție independentă și funcțională în Parlament și să lupte alături de echipa USR PLUS împotriva conflictelor de interese, clientelismului și favoritismului în instituțiile publice. De asemenea, el dorește să oprească implicarea politicului în actul de justiție și să asigure o transparență totală în procesul de ocupare a funcțiilor publice și în sistemul judiciar, bazată pe criterii clare de competență.

Cu plecarea lui Dan Barna în Parlamentul European, Marius Vulcan are acum oportunitatea să demonstreze în practică ceea ce susținea în declarațiile de acum aproape patru ani, când probabil nici nu visa că aceste dorințe se vor îndeplini.

Ultima oră