se construiește un nou nod rutier pe autostrada sibiu-timișoara

Autostrada A1 Sibiu-Deva-Timișoara va beneficia de un nou nod rutier pe raza comunei Hărău, o investiție majoră realizată de Ministerul Transporturilor din fonduri europene și de la bugetul de stat, anunță președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Proiectul, aprobat joi de Guvern, vine ca răspuns la valorile de trafic tot mai ridicate și va asigura accesul facil spre și dinspre A1, contribuind la fluidizarea traficului și la creșterea siguranței rutiere, scrie Economica.

Valoarea totală a investiției se ridică la 119.513.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Transport 2021-2027, dar și de la bugetul de stat. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va realiza investiția într-un termen de 12 luni.

„Împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean Hunedoara am făcut numeroase demersuri către Ministerul Transporturilor pentru realizarea de noi noduri rutiere de acces spre și dinspre autostradă, astfel încât cei peste 100.000 de locuitori din zona Deva – Hunedoara – Simeria să beneficieze de condiții de trafic dintre cele mai bune. Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru că a înțeles necesitatea realizării acestei investiții, precum și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că a dat curs solicitărilor noastre de fluidizare a traficului în această zonă”, a declarat Laurențiu Nistor.

Noul nod rutier va fi situat la jumătatea distanței dintre localitățile Simeria Veche și Șoimuș și va sprijini conducătorii auto care utilizează Culoarul Trafic Mureș Nord, oferind o rută alternativă de deplasare.

În paralel, CJ Hunedoara, în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a demarat proiectul „TransRegio Hunedoara – Sântuhalm – A1”. Acesta prevede modernizarea a 9,3 kilometri din actualul Drum Județean 687 Hunedoara-Sântuhalm, până la intersecția cu DN7, aducând arterele la standardul de drum TransRegio.

Aceste investiții esențiale vor îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră din regiune, facilitând accesul și siguranța în trafic pentru locuitorii și utilizatorii Autostrăzii A1.

Ultima oră