Localnicii din Alma riscă să rămână fără apă din cauză că au consumat prea multă 
Sursa: primariaalma.ro

Localnicii din localitatea Alma din județul Sibiu riscă să rămână fără apă, în plin val de caniculă, fiindcă au consumat prea multă, iar rezervele sunt limitate. Operatorul Apa Târnavei Mari îi avertizează pe oameni că vor opri furnizarea apei dacă nu se reduce consumul. 

Operatorul Regional Apa Târnavei Mari face apel la localnicii din comuna Alma să nu irosească apa și să reducă la minim utilizarea de la rețeaua publică în alte scopuri decât cele potabile și menajere. Sătenii sunt sfătuiți să folosească apa doar pentru băut, igienă corporală și igiena locuinței. 

Apelul operatorului vine ca urmare a faptului că, în urma monitorizărilor, s-a constatat un consum ridicat la nivelul localității, chiar și pe timpul nopții, când în mod normal se reface rezerva de apă pentru ziua următoare. „Acest consum pe timp de noapte denotă că, în continuare, apa din rețeaua publică este utilizată și în alte scopuri decât cele pentru care este destinată”, se arată într-un comunicat remis de Apa Târnavei Mari. 

Oamenii ar putea rămâne fără apă 

Dat fiind consumul accentuat și ca urmare a scăderii nivelului în rezervorul de înmagazinare, localnicii din Alma ar putea să rămână fără apă. Operatorul avertizează că ar putea fi nevoiți să restricționeze și chiar să sisteze pentru anumite perioade de timp furnizarea apei în rețeaua publică. 

„Facem din nou precizarea că, folosirea apei de la rețeaua publică în scop agricol/zootehnic, pentru stropirea spațiilor verzi, umplerea piscinelor sau răcorirea trotuarelor din vecinătatea caselor poate să genereze situații neplăcute pentru întreagă comunitate, deoarece scăderea nivelului apei din rezervorul de înmagazinare ne impune restricționarea furnizării apei potabile și sistarea furnizării, până în momentul în care nivelul apei din rezervor revine la un nivel optim pentru asigurarea distribuției”, se mai arată în comunicat. 

Ultima oră