femeia care l-a salvat pe actorul care a făcut stop cardio-respirator la fits. isabela este voluntar smurd

Isabela este eroina care l-a salvat pe actorul care a făcut stop cardio-respirator în timpul unui spectacol din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Tânăra se afla în timpul liber, în public, alături de familie, și a sărit imediat în ajutorul artistului aflat la nevoie. Datorită ei, el astăzi este bine!

Isabela este voluntară SMURD în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”. Pentru ea, acesta nu este doar numele unui proiect, ci motto-ul după care se ghidează. Mereu și-a dorit să salveze vieți, iar acum are șansa, prezența ei fiind extrem de importantă în cadrul multor intervenții. 

femeia care l-a salvat pe actorul care a făcut stop cardio-respirator la fits. isabela este voluntar smurd

„Încă din adolescență, Isabela a fost atrasă de medicină, însă nu a urmat această facultate. Totuși, în sufletul ei a rămas dorința de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, de a contribui la salvarea de vieți. Astfel, în anul 2017 s-a înscris în programul de voluntariat SMURD  “Salvator din pasiune” la ISU Sibiu. De atunci și până în prezent, Isabela a participat la sute de intervenții, fiecare cu provocările sale unice, însă câteva au avut o semnificație aparte, rămânând întipărite în mintea și în sufletele tuturor, întrucât au făcut cu adevărat diferența dintre viață și moarte”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

A salvat un actor la FITS

Cel mai recent caz unde intervenția Isabelei a contat enorm a fost cel al actorului care a suferit un stop cardio-respirator la FITS. Tânăra se afla în public în acest moment, în timpul liber, și a sărit imediat în ajutorul artistului. (Detalii despre incident, AICI)

femeia care l-a salvat pe actorul care a făcut stop cardio-respirator la fits. isabela este voluntar smurd

„Au fost mai multe cazuri în care intervenția Isabelei a avut o importanță deosebită, însă cea mai recentă a avut loc chiar la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Unul dintre artiști, în timpul reprezentației, s-a prăbușit brusc. Isabela era la spectacol alături de familie, bucurându-se de festival. L-a zărit pe artistul prăbușit la pământ și a mers imediat lângă el. Inițial părea că este copleșit de temperaturile ridicate și de emoțiile evenimentului, însă după câteva momente simptomele lui indicau un stop cardio-respirator. A contat enorm faptul că simptomele au fost identificate imediat ce au apărut, astfel Isabela a acționat ca la carte, aplicând protocolul de resuscitare. Și-a rugat soțul să o ajute, să sune la 112 și să dea toate detaliile. În scurt timp la fața locului și-a făcut loc prin mulțime, motocicleta SMURD, iar colegul nostru a ajutat-o pe Isabela să continue masajul cardiac până la sosirea ambulanței. Astăzi, artistul este acasă, împreună cu familia lui, bucurându-se de șansa la viață la care salvatorii au pus umărul, în special Isabela. Pompierii sibieni, alături de voluntari și medici, salvează zilnic vieți, însă Isabela ne-a mișcat profund, prin pasiunea și determinarea cu care acționează de fiecare dată!”, se arată într-o postare pe Facebook ISU Sibiu. 

femeia care l-a salvat pe actorul care a făcut stop cardio-respirator la fits. isabela este voluntar smurd

Isabela a fost premiată de ISU Sibiu, fiind felicitată pentru dedicarea ei. 

Ultima oră