primăria mediaș va cumpăra 5 troleibuze finanțate prin pnrr

Miercuri, 10 iulie 2024, a fost semnat la sediul municipalității de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către reprezentantul firmei câștigătoare,  – Solaris Bus & Coach SP.Z.O.O., contractul de furnizare echipamente privind ,,Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public – stații de încărcare autobuze și microbuze” – lot 1.

Achiziția se desfășoară în cadrul proiectului  „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)“, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta 10 – Fondul Locativ și vizează achiziționarea a 5 troleibuze noi de 12 metri.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de transport într-un mod durabil, prietenos cu mediul, sigur și adaptat noilor tehnologii, pentru o dezvoltare economică sustenabilă și o creștere a capacității de reziliență în perioade de criză.

Obiectivul autorității contractante în ceea ce privește acest proiect este dezvoltarea serviciului de transport public prin dotarea acestuia cu vehicule nepoluante, ce contribuie la  creșterea calității  aerului prin reducerea emisiilor GES și decongestionarea traficului datorită utilizării mijloacelor de transport nemotorizate, în detrimentul transportului privat.

Investiția propusă va  asigura tranziția ecologică către un sector de transport  durabil, sustenabil și o dezvoltare accelerată a infrastructurii și serviciilor de transport, cu impact pozitiv asupra mediului de afaceri, iar forța de muncă a întreprinderilor medieșene va beneficia de mobilitate accesibilă și reducerea timpilor de transport.

„Am semnat astăzi un contract cu firma Solaris Bus & Coach SP.Z.O.O. de aproximativ 15 milioane de lei, un contract care prevede achiziționarea a cinci troleibuze noi, performante. Nu pot decât să-mi exprim speranța că acest contract va fi respectat așa cum se cuvine și că în aproximativ un an cele cinci troleibuze vor fi puse la dispoziția cetățenilor municipiului Mediaș“, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Ultima oră